ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΕΡΚΕΖΟΣ    Σολστ Σαξοφνου

βιογραφικο
ορχηστρα σαξοφωνων
αναφορες- κριτικς απ Αθηνα και εξωτερικο/βραβεα και τιμητικς διακρσεις
δισκογραφια
συναυλιες
φωτογραφιες
επικοινωνια

Θεδωρος Κερκζος

νας απ τους πιο σημαντικος σολστ των ημερν μας. Editors Choice του περιοδικο Gramophone 

"Καλλιτχνης της Χρονις 2016"  Διεθν Βραβεα ΤΖΙΝΑ ΜΠΑΧΑΟΥΕΡ

Ο σολστ σαξοφνου Θεδωρος Κερκζος ταν προτεινμενος δο φορς, απ την δισκογραφικ εταιρεα Naxos, για τα βραβεα Grammy -2007 στην Να Υρκη.

χει ερμηνεσει και ηχογραφσει ως σολστ λο το κλασσικ ρεπερτριο με ορχστρες πως οι συμφωνικς του Λονδνου, Ζυρχης, Βερολνου, Βοστνης, Νυρεμβργης, Μπιλμπο, Μινενγκεν, Ντιας Βεστφαλας, Κπρου, πω Ανατολς, με τις φιλαρμονικς του Λονδνου, Φιλαρμνια (του Λονδνου), Αγ. Πετροπολης, Θουριγγας, Βουκουρεστου, Rheinische, Γινατσεκ-Πολωνας, Σλοβακας, «Μεντιτερανο» της Ισπανας,  Λυρικο Θετρου Massimo Bellini, Αρμενας, με τις Κρατικς Ορχστρες Αθηνν και Θεσ/κης, Να περα της Μσχας, Σολστες της Μσχας, Vienna Chamber Orchestra, με τις Εθνικς Ραδιοφωνες: «Τσακφσκι» της Μσχας, Σφιας, Σλοβακας και του Βουκουρεστου, και σε αθουσες πως: Royal Festival Hall, Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall (Λονδνο), Ωδεο Ηρδου του Αττικο, Μεγρου Μουσικς Αθηνν, Τonhalle (Ζυρχη), Μεγλες αθουσες της Φιλαρμονικς της Αγ. Πετροπολης και του Κρατικο Ωδεου της Μσχας Τσακφσκι, Carnegie Hall (Weill Recital), Ν. Yρκη, Beijing Concert Hall Κνα.

χει συνεργασθε με τους Vladimir Fedoseyev, Yuri Bashmet, Michael Nyman, Yuri Simonov.

Το 2012 τιμθηκε με την υψηλ ρωσικ τιμ για καλλιτχνες το Honorary Doctor of Musical Arts απ το IAACC, και την UNESCO με την υποστριξη των Υπουργεων Εξωτερικν και Δικαιοσνης για την σημαντικ προσφορ του ως καθηγητς και σολστ στην Ρωσικ και διεθν μουσικ σκην. Επσης εκλχθηκε ομφωνα ως Foreign Member of the Russian Academy of Natural Sciences (υπ των Ηνωμνων Εθνν) και ως Επτιμο Μλος απ την νωση Ελλνων Μουσουργν για την διδοση της Ελληνικς μουσικς σε διεθνς εππεδο και την προσφορ του ως σολστ και καθηγητ.

Πρε δπλωμα απ το Ωδεον Αθηνν τξη Μπμπη Φαρανττου, που και τον διαδχθηκε διδσκοντας στην υψηλτερη θση (1995-2012) και μαθματα στην Γαλλα απ τον Ντανιλ Ντεφαγι και τον Ζαν-Μαρ Λοντξ εν χει διδξει στο Ωδεο Φ. Νκας (1992-2017). χει παραδσει αντερα μαθματα στα Ωδεα: Κρατικ της Μσχας, Βοστνης, Νας Αγγλας, Ρμσκυ-Κρσακοφ, στα Πανεπιστμια: Βοστνης, Πρνστον, Λουιζινα, Ανατ. Λουιζινα, Κωνσταντινοπολης, Agricultural-Πεκνο, και στις Ακαδημες: Σοπν (Βαρσοβα), Γκνσιν (Μσχα), Κιβου.

Απ το 2000 ως το 2010 ταν ο καλλιτεχνικς δ/ντς της Ορχστρας Σαξοφνων Νομαρχας Πειραι.

Απ το 1999 συνεργζεται με τον Παρισιν μουσικ εκδοτικ οκο Alphonse Leduc 1842, γρφοντας βιβλα για το σαξφωνο.

Συνθτες πως οι: Ιννης Ξενκης, Friedrich Cerha, Θδωρος Αντωνου και Μκης Θεοδωρκης, χουν αφιερσει ργα τους για αυτν.

Η δισκογραφα του χει αποσπσει πολλ σημαντικ βραβεα.

Βιογραφικ | Ορχστρα Σαξοφνων | Αναφορς | Δισκογραφα | Μελλοντικς Συναυλες | Φωτογραφες| Επικοινωνα